Opmåling af brudekrone i Køge Museums udstilling

På Køge Museum er der for tiden udstillet noget ganske unikt i Danmark; fire brudekroner fra Møn. Denne type folkelige brudekroner er ikke bevaret fra andre steder i Danmark end Møn. De blev brugt af bønderne i første halvdel af 1800-tallet, og både bruden og brudepigerne bar sådan en krone ved bryllup. De er fint pyntet med silkebånd, sølvtråd og glasperler i mange farver, der har strålet og været med til at gøre dagen festlig.

Som et led i nye udstillingsformer er det meningen, at man i en del af Køge Museums udstillinger kan følge nogle af museets forskere i deres arbejde. I et af rummene følger man derfor museets dragtforsker Inge Christiansen i hendes arbejde med bryllupstøj.

Brita tegner brudekrone, lysnetTorsdag den. 16. juni kl. 11-14 vil hun være til stede i udstilingen sammen med grafisk og teknisk designer Brita Vendt. Her vil en af brudekronerne blive opmålt med henblik på en senere rentegning. Publikum kan følge opmålingen og få en snak med dragtforskeren og tegneren om deres arbejde.

ADD COMMENT

This post has 0 comments.